[SOLVED] Madsonic running, but unreachable

Need help? Post your questions here.

[SOLVED] Madsonic running, but unreachable

Unread postby Senken » 18 Jul 2015, 14:19

Hi all,

I got a little problem with my madsonic instance.
It is configured by default, so it should be listening to the port 4040, which is the default port for madsonic (if I am right).

So, i start subsonic :

Code: Select all
/etc/init.d/madsonic restart
[....] Restarting Madsonic Daemon: madsonicStarted Madsonic [PID 3962, /var/madsonic/madsonic_sh.log]
. ok



I tail the /var/madsonic/madsonic_sh.log to check if everything is ok, there is no error message, not even warnings. So everything seems ok.
I checked the processes, everything seems running :

Code: Select all
ps -ef | grep madsonic
root      4278     1 42 15:13 pts/1    00:00:24 java -Xms256m -Xmx512m -Dmadsonic.home=/var/madsonic -Dmadsonic.host=0.0.0.0 -Dmadsonic.port=4040 -Dmadsonic.httpsPort=0 -Dmadsonic.contextPath=/ -Dmadsonic.defaultMusicFolder=/var/media/artists -Dmadsonic.defaultUploadFolder=/var/media/incoming -Dmadsonic.defaultPodcastFolder=/var/media/podcast -Dmadsonic.defaultPlaylistImportFolder=/var/media/playlists/import -Dmadsonic.defaultPlaylistExportFolder=/var/media/playlists/export -Dmadsonic.defaultPlaylistBackupFolder=/var/media/playlists/backup -Duser.timezone= -Djava.awt.headless=true -verbose:gc -jar madsonic-booter.jar



Problem : when i try to reach the web interface ( http://madsonic-server-ip:4040 ), it fails (like my server was offline).

When i check the listening ports on my server, I can see there is no process listenign on port 4040... it looks like to be the reason of my problem :

Code: Select all
netstat -lnte
Connexions Internet actives (seulement serveurs)
Proto Recv-Q Send-Q Adresse locale          Adresse distante        Etat        User       Inode
tcp        0      0 0.0.0.0:631             0.0.0.0:*               LISTEN      0          6163
tcp        0      0 0.0.0.0:25              0.0.0.0:*               LISTEN      0          8391
tcp        0      0 0.0.0.0:443             0.0.0.0:*               LISTEN      0          5994
tcp        0      0 127.0.0.1:8005          0.0.0.0:*               LISTEN      111        14428
tcp        0      0 127.0.0.1:3306          0.0.0.0:*               LISTEN      108        7858
tcp        0      0 127.0.0.1:8080          0.0.0.0:*               LISTEN      112        13986
tcp        0      0 0.0.0.0:80              0.0.0.0:*               LISTEN      0          5992
tcp        0      0 0.0.0.0:51413           0.0.0.0:*               LISTEN      110        8655
tcp        0      0 0.0.0.0:22              0.0.0.0:*               LISTEN      0          7902




Does anybody have an idea to fix it ??


Have a nice day !



EDIT : Problem solved. Seems like my server is a bit slow starting madsonic... it works now, but it took around half an hour to completely start madsonic !
Senken
 
Posts: 2
Joined: 07 Nov 2014, 21:51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Return to Support 5.x

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest

cron