6.0.6000 (alpha) 2012R2 x64

Post your Server Bug Report

6.0.6000 (alpha) 2012R2 x64

Unread postby DoCC » 05 Jan 2015, 18:28

Some points i have noticed :

- Wininstaller contains java7 instead of java8

- there is an issue displaying the player_queue, guess this is a style prob ? using Madsonic_halotron as usual
either the player is displayed as an entrie bright unreadable block
player_queue.PNG

or there are some unreadable lines ( modulo ,2 )
player_queue2.PNG


the same problem at the folowing styles / themes :
    High contrast (inverted)
    High-Tech [looks very strage]
    Sonic Blue
    MadSonic (Slick)
    MadSonic (Sonic)
    MadSonic (Simplify)
    MadSonic (2min vor mitternacht)
    MadSonic (Cool n Clean)
    MadSonic (Substandard)
    Madsonic (Kids)
    MadSonic (Pink)
    Madsonic (Black)
    Madsonic (barents sea)
    Madsonic (holotron)
    MadSonic (Red Xmass)

-
    setup my own admin user : OK
    entered "eval" prium kex : OK
    altered madsonics host URL for the sharer : OK
    wanted to share >> "you do not have a subsonic url" bla bla
    although the url is stored and displayes ok if browsing "settings > shared media"
share.PNG


- Last.fm still thinks madsonic is subsonic .... "Scrobbelt gerade von Subsonic"

- It is not possible to change the player like in v5

- accessing v6 via proxypass creates an player with name "php" , no chance to alter ...

- i added my test user 'mstest' with my admin unser 'DoCC'
>> The username pulled via restAPI ist the username of the admin who added this user. o.0
>> deleting the player of the new user, log out - log in, even switching to an other browser does not make any difference.
>> Here again , the mystic php player is suddenly activated.
>> In addition. mstest is not able to get this player listed in his own settings.

WTF ? : )
Image
## restarting the WINDOWS service the player is named correctly ##
## this must be a windows featured bug : ) - no such behavior with linux ##

- the time for tracks being displayed on the right side is to long with 180 min.
It would make more sense if the currently played track would be displayed from 0 - 180 min, and if there is nothing played, the xml gets cleared after mmmh 10 min ..

#####

To be continued the system is scanning files ^^
Last edited by DoCC on 05 Jan 2015, 22:25, edited 5 times in total.
User avatar
DoCC
Contributor
Contributor
 
Posts: 210
Joined: 25 Feb 2014, 14:41
Location: UpperBavaria : ))
Has thanked: 41 times
Been thanked: 71 times

Re: 6.0.6000 (alpha) 2012R2 x64

Unread postby Madevil » 05 Jan 2015, 18:37

many parts not updated like the themes (Madsonic Back in Black) is ok

domain sharing is at the moment offline, will come later.

Installer must be upgraded to Java 8.

Also slight problems with the new drag & drop feature in playlist & playqueue.

there are a new setting in general settings, HomeSharing to do so like with Madsonic 5.x

best regards
User avatar
Madevil
Administrator
Administrator
 
Posts: 921
Joined: 07 Dec 2012, 03:58
Has thanked: 1304 times
Been thanked: 955 times

Re: 6.0.6000 (alpha) 2012R2 x64

Unread postby Madevil » 05 Jan 2015, 22:40

thx for reporting!

... many bugs to fix (c;=
User avatar
Madevil
Administrator
Administrator
 
Posts: 921
Joined: 07 Dec 2012, 03:58
Has thanked: 1304 times
Been thanked: 955 times

Re: 6.0.6000 (alpha) 2012R2 x64

Unread postby DoCC » 05 Jan 2015, 23:50

- i'd have tested the advertised ldap auth.. nothing to do so : )

- Navigationbar > Editor ( playlists )
needs revision, the css is wrong

###
if any one wants to have a look aswell :
http://music-beta.power-server.at
user and pass : mstest

###

- like mentioned in viewtopic.php?f=14&t=1324
the random tiles are not preset from the listing on the left panel side.
should be no big deal , i bet
random tiles.PNG
User avatar
DoCC
Contributor
Contributor
 
Posts: 210
Joined: 25 Feb 2014, 14:41
Location: UpperBavaria : ))
Has thanked: 41 times
Been thanked: 71 times

Re: 6.0.6000 (alpha) 2012R2 x64

Unread postby Lars » 09 Jan 2015, 02:28

DoCC wrote:###
if any one wants to have a look aswell :
http://music-beta.power-server.at
user and pass : mstest

###
random tiles.PNG


thx for the invite, but going to the above url just leads to a connection error - that's just me? or is it not working at the moment?

cheers, L
Lars
Contributor
Contributor
 
Posts: 36
Joined: 01 Jul 2014, 23:06
Location: Jamaica
Has thanked: 30 times
Been thanked: 29 times

Re: 6.0.6000 (alpha) 2012R2 x64

Unread postby DoCC » 09 Jan 2015, 07:13

ja in the mid of the night MS thought to puke ^^
running fine again
User avatar
DoCC
Contributor
Contributor
 
Posts: 210
Joined: 25 Feb 2014, 14:41
Location: UpperBavaria : ))
Has thanked: 41 times
Been thanked: 71 times

Re: 6.0.6000 (alpha) 2012R2 x64

Unread postby Lars » 16 Jan 2015, 02:20

DoCC wrote:ja in the mid of the night MS thought to puke ^^
running fine again


LOL
yep working again. thx for sharing the opportunity to have a look at it without installing. much obliged!

cheers, L
Lars
Contributor
Contributor
 
Posts: 36
Joined: 01 Jul 2014, 23:06
Location: Jamaica
Has thanked: 30 times
Been thanked: 29 times

Re: 6.0.6000 (alpha) 2012R2 x64

Unread postby Lars » 16 Jan 2015, 03:11

i was checking this version out on DoCC's kindly provided link. assuming his install is flawless on his end at this point. i encountered many 'org.springframework.dao.TransientDataAccessResourceException' errors while browsing to the the menus. i had sth. like that the last time i upgraded to 5.2.5420. only solution was a complete new install, recreating anything from scratch to get rid of it. i hope that won't be necessary for the next update!?
it becomes tiresome to recreate settings, users etc all the time - the re-scan of the library is the smallest annoyance. i realize it's the alpha version and obviously nothing is running all great from start....
i am happy to provide a list - if needed - about my encountered errors etc. didn't really kept track of it right now, but if it helps - i will go to it again and keep track.
unfortunately don't have a sandbox machine at the moment to install it myself and see what happen, so can only report about my experience on DoCC's server :(

cheers, L
Lars
Contributor
Contributor
 
Posts: 36
Joined: 01 Jul 2014, 23:06
Location: Jamaica
Has thanked: 30 times
Been thanked: 29 times

Re: 6.0.6000 (alpha) 2012R2 x64

Unread postby DoCC » 25 Jan 2015, 23:11

aah god_damn hsqldb ....
my test server runs on windows ...
my windows box is connected to a domain
the domain is pushing updated via WSUS
WSUS forced a install of security updated and a reboot ...

database crashed.
it really gets time for a change to mysql
User avatar
DoCC
Contributor
Contributor
 
Posts: 210
Joined: 25 Feb 2014, 14:41
Location: UpperBavaria : ))
Has thanked: 41 times
Been thanked: 71 times


Return to Bug Reports 5.x

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest