Page 1 of 1

Tag editor missing?

Unread postPosted: 14 Feb 2017, 19:47
by troycarpenter
on Madsonic 6.2.9240 I seem to be missing the MP3 tag editor. It used to be available from a track listing for an album, but now it's not there.

Did it move or is is MIA?

Re: Tag editor missing?

Unread postPosted: 17 Feb 2017, 15:51
by Madevil
Tag editor is visible only in the album view, recheck your MediaType.

to enable on main.view: Settings > Admin Panel > Show MediaType button

Re: Tag editor missing?

Unread postPosted: 20 Feb 2017, 00:51
by troycarpenter
Madevil wrote:Tag editor is visible only in the album view, recheck your MediaType.

to enable on main.view: Settings > Admin Panel > Show MediaType button

I have that enabled. Here's what it looks like now:
tag1.JPG

If I hit any one of the buttons (Videoset, Artist or Album), I get this:
tag1.JPG

And hitting any of those two buttons (Albumset or Album) puts be back to the the first picture (which says now ALBUMSET)

In none of those screens did I get the "edit tag" command.

Re: Tag editor missing?

Unread postPosted: 22 Feb 2017, 18:36
by troycarpenter
So somewhere along the way, I got the list from ALBUMSET to ALBUM, but I don't know how. The tag editor does show up in that mode:

tag3.JPG

Re: Tag editor missing?

Unread postPosted: 22 Feb 2017, 18:40
by troycarpenter
And just like that it's gone again...I never changed anything:

tag4.JPG

Is there a difference in how I get to that screen? The screen shot in the last post was after an artist search, but I thought I did the same to get to the screen above.

Re: Tag editor missing?

Unread postPosted: 22 Feb 2017, 21:41
by Madevil
please go to Settings > Admin Panel > Show MediaType button

MediaType.png
MediaType.png (7.63 KiB) Viewed 1531 times


... and activate with this option an additional configuration panel to switch between MediaTypes.

MediaType2.png


best regards

Re: Tag editor missing?

Unread postPosted: 22 Feb 2017, 22:00
by troycarpenter
Thanks,

This is now acting differently for the admin user vs. my personal account which is setup as an admin user. When logged in as admin I can see the Media Type button, and I can see the Tag Editor button. But when I log in as myself, with admin privileges, I don't get that. I have yet to figure out if there is something missing from my account permissions to make that happen.

Also, I've now seen a few times where I log in and all my permissions are gone. I then have to edit the user to add the appropriate permissions/options back. I have seen that with at least three other users, all of us are configured for LDAP authentication. I usually figure out this has happened when songs stop downloading in DSub.