6.3.x FLAC playback issues

Post your Server Bug Report

6.3.x FLAC playback issues

Unread postby mplogas » 30 May 2017, 11:12

=========================================================================================
VERSION: MADSONIC 6.3 | BUILD: 9480
SERVLET: JETTY
SERVER: CPU: XEON E3-1220LV2 | ARCH: X64 | MEMORY: 16GB | HDD: 16TB
OS: FreeNAS 9.10.2 @ FREBSD 9.1
SYSTEM: SERVER
INSTALLER: STANDALONE
JAVA: ORACLE JDK 1.8
FFMPEG: ffmpeg version 3.3 built with FreeBSD clang version 3.4.1
BROWSER: CHROME 58, Edge
CLIENT: DSUB | MADSONIC APP | SonicStreamer
DESCRIPTION: Playback (transcoding) of FLAC files is interrupted
REPRODUCIBLE: YES
=========================================================================================


When running any 6.3.x snapshot, streamng/conversion of FLAC starts for 20-50s and then stops for ~20s, then continues for a short time (less than 10s) and stops eventually. No log entry in madsoniclog, no logentry in messages, even in Debug level. No CPU spike. Not an network issue, as the traffic coming from the madsonic machine just stops according to the firewall logs.
Switching back to 6.2.x resolves the issue.
mplogas
 
Posts: 7
Joined: 17 May 2017, 12:13
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Re: 6.3.x FLAC playback issues

Unread postby Madevil » 30 May 2017, 11:41

try to reset your settings to default if you upgrading from older builds Settings > Reset > Transcoding profil > Madsonic - Default
User avatar
Madevil
Administrator
Administrator
 
Posts: 926
Joined: 07 Dec 2012, 03:58
Has thanked: 1312 times
Been thanked: 958 times

Re: 6.3.x FLAC playback issues

Unread postby mplogas » 30 May 2017, 19:39

I tried both resetting the Transcoding and resetting (removing) the madsonic.properties. Didn't change anything, unfortunately. I'm back to 6.2 atm (with that dreaded sonderzeichen bug ;) ) but can switch to 6.3 within an hour or so. Let me know if you have an idea how I can log this wierd bug.
mplogas
 
Posts: 7
Joined: 17 May 2017, 12:13
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Re: 6.3.x FLAC playback issues

Unread postby Madevil » 30 May 2017, 22:26

Hi there,

This is possible a problem from the underlying audio parsing library which parse the wrong content-length on some media types like FLAC.
you can track this problem if you open your browser console ( CTRL + SHIFT + J ) you will see a net::ERR_CONTENT_LENGTH_MISMATCH

to solve this problem, config: Settings > Admin Panel > Scanmode Metadata -> MIXED

after this make a full mediascan: Settings > Media Tools -> Full Rescan

This will fix the playback stutter! :)

best regards
User avatar
Madevil
Administrator
Administrator
 
Posts: 926
Joined: 07 Dec 2012, 03:58
Has thanked: 1312 times
Been thanked: 958 times

Re: 6.3.x FLAC playback issues

Unread postby mplogas » 31 May 2017, 10:21

Thanks, that did the trick! Back on 6.3, streaming to MadSonic App, SonicStreamer and Browser without any issues (and with special chars in Tags ;) ).
mplogas
 
Posts: 7
Joined: 17 May 2017, 12:13
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Re: 6.3.x FLAC playback issues

Unread postby garyo » 07 Jun 2017, 03:41

The CONTENT_LENGTH_MISMATCH error for ogg files is back for me. :-( I'm seeing this in the Chrome console, and the player starts spinning:

Code: Select all
GET https://music.xxx.com/stream?player=6&id=10544&auth=123123&scrobble=false net::ERR_CONTENT_LENGTH_MISMATCH


I've updated ffmpeg and done multiple complete rescans. I'm using MIXED scan mode (have been for a long time). Things were fine until one of the recent updates; I'm running the latest 6.3.9500 now. FreeBSD.

Running ffmpeg on the source ogg file, I can see the actual length is 3:23, just the time when the playback stops and spins in the player. The player thinks the song length is 4:12.

If it's any help, when I do a curl of that URL, I get an mp3 file of the proper length (3:23). And more, I see the X-Content-Duration header set to 202.0 seconds (or 3:22), which is at least approximately OK, anyway not 4:12.
garyo
 
Posts: 38
Joined: 10 Sep 2015, 01:47
Has thanked: 3 times
Been thanked: 12 times

Re: 6.3.x FLAC playback issues

Unread postby garyo » 07 Jun 2017, 04:08

... and it's not just oggs. It's happening for mp3s too. For instance, Rickie Lee Jones' Show Biz Kids is actually 4 min 35 sec long. In my player, that's where playback hangs... but the player thinks it's 5:44. The main madsonic index page knows it's 4:35.
garyo
 
Posts: 38
Joined: 10 Sep 2015, 01:47
Has thanked: 3 times
Been thanked: 12 times

Re: 6.3.x FLAC playback issues

Unread postby garyo » 07 Jun 2017, 15:48

Fixed!

Madevil PMed me: after the upgrade, need to do Settings > Reset > Reset Transcoding Profile to default. Then do a full rescan. Now the player knows the correct length and my playback doesn't hang. And no more CONTENT_LENGTH_MISMATCH browser errors.

Thanks as always for the great support, Madevil!
garyo
 
Posts: 38
Joined: 10 Sep 2015, 01:47
Has thanked: 3 times
Been thanked: 12 times


Return to Bug Reports 6.x

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests